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1 See letter from Adam W. Gurwitz, Director of
Legal Affairs, CSE, to Ivette Lopez, Assistant
Director, Division of Market Regulation, SEC, dated
January 15, 1997. Amendment No. 1 clarifies that
Interpretation .01 of Rule 12.10 applies to customer
limit orders.

2 See Securities Exchange Act Release No.
37619A (September 6, 1996), 61 FR 48290
(September 12, 1996) (‘‘Order Handling Rules
Adopting Release’’).

shareholders will state that an
exemptive order has been granted
pursuant to sections 6(c) and 6(e) of the
Act and that applicant and other
persons, in their transactions and
relations with applicant, are subject to
sections 9, 17(a), 17(d), 17(e), 17(f), 36
through 45, and 47 through 51 of the
Act, and the rules thereunder, as if
applicant were a registered investment
company, except insofar as permitted by
the order requested hereby.

3. Notwithstanding sections 17(a) and
17(d) of the Act, an affiliated person (as
defined in section 2(a)(3) of the Act) of
applicant may engage in a transaction
that otherwise would be prohibited by
these sections with applicant:

(a) if such proposed transaction is first
approved by a bankruptcy court on the
basis that (i) the terms thereof, including
the consideration to be paid or received,
are reasonable and fair to applicant, and
(ii) the participation of applicant in the
proposed transaction will not be on a
basis less advantageous to applicant
than that of other participants; and

(b) in connection with each such
transaction, applicant shall inform the
bankruptcy court of (i) of the identity of
all of its affiliated persons who are
parties to, or have a direct or indirect
financial interest in, the transaction;

(ii) the nature of the affiliation; and
(iii) the financial interests of such
persons in the transaction.

For the SEC, by the Division of Investment
Management, under delegated authority.
Margaret H. McFarland,
Deputy Secretary.
[FR Doc. 97–1737 Filed 1–23–97; 8:45 am]
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January 16, 1997.
Pursuant to Section 19(b)(1) of the

Securities Exchange Act of 1934
(‘‘Act’’), 15 U.S.C. § 78s(b)(1), notice is
hereby given that on January 10, 1997,
the Cincinnati Stock Exchange, Inc.
(‘‘CSE’’ or ‘‘Exchange’’) filed with the
Securities and Exchange Commission
(‘‘Commission’’) the proposed rule
change as described in Items I, II, and
III below, which Items have been
prepared by the self-regulatory
organization. On January 15, 1997, the
Exchange submitted to the Commission
Amendment No. 1 to the proposed rule

change.1 The Commission is publishing
this notice to solicit comments on the
proposed rule change from interested
persons and to grant accelerated
approval to the proposed rule change.

I. Self-Regulatory Organization’s
Statement of the Terms of Substance of
the Proposed Rule Change

The Exchange hereby proposes to
amend Rule 12.10 to delete
Interpretation .01 concerning customer
limit order exposure. The Exchange
believes that recently enacted
Commission order handling rules have
rendered this interpretation obsolete.

The text of the proposed rule change
is available at the CSE and the
Commission.

II. Self-Regulatory Organization’s
Statement of the Purpose of and
Statutory Basis for, the Proposed Rule
Change

In its filing with the Commission, the
self-regulatory organization included
statements concerning the purpose of
and basis for the proposed rule change
and discussed any comments it received
on the proposed rule change. The text
of these statements may be examined at
the places specified in Item III below.
The self-regulatory organization has
prepared summaries, set forth in
Sections A, B, and C below, of the most
significant aspects of such statements.

A. Self-Regulatory Organization’s
Statement of the Purpose of, and
Statutory Basis for, the Proposed Rule
Change

1. Purpose
As part of its order approving the

Exchange’s preferencing program, on
March 29, 1996, the Commission
approved Exchange Rule 12.10,
Interpretation .01, which sets forth the
Exchange’s limit order exposure policy.
On September 6, 1996, the Commission
approved new order handling rules,
including new Rule 11Ac1–4, the Limit
Order Display Rule.2 As a result, the
CSE believes that its limit order
exposure requirements are now
obsolete. The Exchange proposes to
delete these obsolete requirements from
its Rules, and to insert a reference to the
Commission’s new limit Order Display
Rule. The Exchange believes this

reference will assist CSE members in
complying with the Commission’s new
limit order display requirements.

2. Statutory Basis

The basis under the Act for the
proposed rule change is the requirement
under Section 6(b)(5) that an Exchange
have rules that are designed to promote
just and equitable principles of trade, to
remove impediments to, and perfect the
mechanism of a free and open market
and, in general, to protect investors and
the public interest.

B. Self-Regulatory Organization’s
Statement on Burden on Competition

The proposed rule change will impose
no burden on competition.

C. Self-Regulatory Organization’s
Statement on Comments on the
Proposed Rule Change Received From
Members, Participants or Others

No written comments were solicited
or received with respect to the proposed
rule change.

III. Solicitation of Comments

Interested persons are invited to
submit written data, views, and
arguments concerning the foregoing.
Persons making written submissions
should file six copies thereof with the
Secretary, Securities and Exchange
Commission, 450 Fifth Street, N.W.,
Washington, D.C. 20549. Copies of the
submission, all subsequent
amendments, all written statements
with respect to the proposed rule
change that are filed with the
Commission, and all written
communications relating to the
proposed rule change between the
Commission and any person, other than
those that may be withheld from the
public in accordance with the
provisions of 5 U.S.C. § 552, will be
available for inspection and copying at
the Commission’s Public Reference
Section, 450 Fifth Street, N.W.,
Washington, D.C. 20549. Copies of such
filing will also be available for
inspection and copying at the principal
office of the Exchange. All submissions
should refer to File No. SR–CSE–97–02
and should be submitted by February
14, 1997.

IV. Commission’s Findings and Order
Granting Accelerated Approval of
Proposed Rule Change

The Commission finds that the
proposed rule change is consistent with
the requirements of the Act and the
rules and regulations thereunder
applicable to a national securities
exchange, and, in particular, with the
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3 15 U.S.C. § 78f(b).
4 In approving these rules, the Commission also

has considered the proposed rule’s impact on
efficiency, competition, and capital formation. 15
U.S.C. § 78c(f).

5 See supra note 2.

6 15 U.S.C. § 78s(b)(2).
7 17 CFR 200.30–3(a)(12).
1 15 U.S.C. § 78s(b)(1).
2 17 CFR 240.19b–4.
3 The NASD requested accelerated approval of its

proposed rule change.
4 Securities Exchange Act Release No. 38089

(December 27, 1996), 62 FR 436 (January 3, 1997).

5 See Letter from Robert E. Aber, Vice President
and General Counsel, Nasdaq, to David Oestreicher,
Esq., Division of Market Regulation, SEC, dated
January 8, 1997. A copy of this amendment is
available for inspection and copying in the
Commission’s Public Reference Room.

6 Unrelated to the excess spread rule, there is also
a dealer spread test that is part of the NASD’s
Primary Market Maker (‘‘PMM’’) standards that are
used to determine the eligibility of market makers
for an exemption from the NASD’s short sale rule
for short sales effected during the course of bona
fide market making activity. Specifically, the
market maker spread component of the PMM
standards provides that a market maker must
maintain a spread no greater than 102 percent of the
average dealer spread. The NASD recently filed a
proposed rule change related to the PMM standards.
See Securities Exchange Act Release No. 38091
(December 27, 1996), 62 FR 778 (January 6, 1997).

requirements of Section 6(b).3
Specifically, the Commission believes
the proposal is consistent with the
Section 6(b)(5) requirements that the
rules of an exchange be designed to
promote just and equitable principles of
trade, to prevent fraudulent and
manipulative acts, and, in general, to
protect fraudulent and manipulative
acts, and, in general, to protect investors
and the public interest.4

On September 6, 1996, the
Commission adopted new Rule 11Ac1–
4 (‘‘Display Rule’’), which requires OTC
market makers and specialists to display
the price and full size of customer limit
orders when these orders represent
buying and selling interest that is at a
better price than a specialist’s or OTC
market maker’s public quote. Moreover,
the Display Rule requires OTC market
makers and specialists to increase the
size of the quote for a particular security
to reflect a limit order of greater than de
minimis size when the limit order is
priced equal to the specialist’s or OTC
market maker’s disseminated quote and
that quote is equal to the national best
bid or offer.5

Currently, the Exchange has its own
limit order exposure policy, which is set
forth in Interpretation .01, Rule 12.10 of
the CSE’s rules. The Exchange believes
that with the adoption of the Display
Rule, the requirements in CSE’s limit
order exposure policy have become
obsolete. The Exchange, therefore,
proposes to delete these requirements
and insert a reference to the Display
Rule. The Commission finds that
eliminating the current Exchange
requirements for exposure of limit
orders and referencing the
Commission’s rule is appropriate and
will assist CSE members to comply with
the new obligations for handling limit
orders under the federal securities laws.

Based on the above, the Commission
finds that there is good cause, consistent
with Section 6(b)(5) of the Act, to
accelerate approval of the proposed rule
change prior to the 30th day of the
publication of this notice in the Federal
Register. Moreover, the Commission
believes that it is appropriate to
accelerate approval of the proposed rule
change so that the Exchange may
accurately reflect in its rules by January
20, 1997, the effective date of the Order
Handling Rules, the new obligations of
its members.

It is therefore ordered, pursuant to
Section 19(b)(2) of the Act,6 that the
proposed rule change (SR–CSE–97–020
is approved.

For the Commission, by the Division of
Market Regulation, pursuant to delegated
authority.7

Jonathan G. Katz,
Secretary.
[FR Doc. 97–1680 Filed 1–23–97; 8:45 am]
BILLING CODE 8010–01–M
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I. Introduction

On December 16, 1996, the National
Association of Securities Dealers, Inc.
(‘‘NASD’’ or ‘‘Association’’) filed with
the Securities and Exchange
Commission (‘‘SEC’’ or ‘‘Commission’’)
a proposed rule change pursuant to
Section 19(b)(1) of the Securities
Exchange Act of 1934 (‘‘Exchange
Act’’) 1 and Rule 19b–4 thereunder.2 The
NASD proposed to amend NASD Rule
4613(d) on a pilot basis through January
31, 1998, to provide that a registered
market maker in a security listed on The
Nasdaq Stock Market (‘‘Nasdaq’’) shall
be precluded from being a registered
market maker in that issue for twenty
business days if its average spread in the
security over the course of any full
calendar month exceeds 150 percent of
the average of all dealer spreads in such
issue for the month.3

Notice of the proposed rule change
was published in the Federal Register.4
No comments have been received in
response to the Commission release.

Subsequent to publication of the
NASD filing, on January 9, 1997, the
NASD filed with the Commission
Amendment No. 1, which proposes to
shorten the length of the pilot period

from January 31, 1998, to July 1, 1997.5
This order approves the proposed rule
change, including Amendment No. 1, on
an accelerated basis.

II. Description
NASD Rule 4613(d), which is

commonly known as the NASD’s
‘‘excess spread rule,’’ presently provides
that registered market makers in Nasdaq
securities shall not enter quotations that
exceed the NASD’s parameter for
maximum allowable spreads.
Specifically, the rule provides that the
maximum allowable spread for any
Nasdaq security is 125 percent of the
average of the three narrowest market
maker spreads in that issue (‘‘125
percent test’’), provided, however, that
the maximum allowable spread shall
never be less than 1⁄4 of a point.6

In its filing with the Commission, the
NASD stated that the proposed rule
change is an attempt to strike a
reasonable balance between the need to
eliminate any disincentive that the
excess spread rule places on firms to
improve their quotations and the need
to avoid fostering a market environment
where registered market makers can
maintain inordinately wide spreads and
still receive the benefits of market maker
status. Under the amendment, a
registered market maker will be required
to maintain an average spread over the
course of any full calendar month equal
to or less than 150 percent of the
average spread of all market makers in
the issue over the course of the month
(‘‘150 percent test’’). If a market maker
fails to satisfy this standard with respect
to a particular Nasdaq security, it will
be forced to withdraw from market
making in that issue for at least 20
business days.

Amended Rule 4613(d) will afford
market makers that opportunity to
request reconsideration of their
withdrawal notices. Requests for
reconsideration will be reviewed by the
Market Operations Review Committee,
whose decisions will be final and
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