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7 Pursuant to Interpretation .06 to CBOE Rule 8.9
(‘‘Securities Accounts and Orders of Market
Makers’’), joint account participant trading on
opposite sides of a transaction is prohibited.

8 15 U.S.C. 78f(b)(5).

9 See Amendment No. 1, supra note 4.
10 Based on conversations with its Equity Floor

Procedure Committee, the Exchange believes that
the change in policy is not likely to result in one
joint account dominating, or ‘‘packing,’’ an equity
option trading crowd through the use of multiple
joint account participants. Telephone conversation
between Patricia L. Cerny, Director, Market
Regulation, CBOE and James McHale, Attorney,
OMS, Division, Commission, on March 14, 1996.

11 15 U.S.C. 78s(b)(2).
12 17 CFR. 200.30–3(a)(12).

Market Performance Committee
(‘‘MPC’’) provides an exemption.
However, because any joint account
participant trading in-person would be
entitled to participate in the same side
of a trade with his fellow joint account
participants in the same trading crowd
as a result of the proposed regulatory
circular,7 the Exchange believes it is
appropriate to no longer require an
exemption from the MPC to have more
than one participant use the joint
account for trading on RAES. In any
event, to participate on RAES, a member
must be present in the trading crowd.

II. Discussion
The Commission finds that the

proposed rule change is consistent with
the requirements of the Act and the
rules and regulations thereunder
applicable to a national securities
exchange, and, in particular, the
requirements of Section 6(b)(5) 8 in that
it will help remove impediments to a
free and open securities market and
facilitate transactions in securities,
while protecting investors and the
public interest.

Specifically, the Commission believes
that it is appropriate for the CBOE to
modify certain joint account trading
policies for equity options while
keeping restrictions in place that are
designed to ensure market integrity.
First, the rule change will make the
policy governing joint account trading
in equity options more consistent with
the current policy regarding index
option trading. The Commission notes
that the CBOE’s policy regarding equity
option trading will continue to be more
restrictive than that governing index
option trading in that only joint
representation by participants trading in
person will be permitted in equity
option trading crowds. Multiple
representation of orders for the same
joint account in equity option trading
crowds will not be permitted if one or
more of the orders is represented by a
floor broker.

Second, the change in policy will
eliminate the disparity in treatment
between member organizations that
choose to employ a joint account for
their exchange trading, and those
member organizations which use
individual market-maker accounts.
Member organizations which choose to
have their various market-makers trade
in a joint account so that the member
organization’s positions can be more
easily monitored and managed, would

no longer be disadvantaged by only
having a single joint account
represented in a trading crowd at one
time. Thus, by eliminating a distinction
that currently exists between member
organizations that manage their
positions differently, the rule change
furthers the objectives of Section 6(b)(5)
of the Act by providing rules that
perfect the mechanisms of a free and
open market.

With respect to protecting investors
and the public interest, the Commission
notes that the CBOE’s proposed
regulatory circular contains provisions
designed to ensure that joint account
participants do not engage in abusive or
illegal trading, thereby ensuring the
maintenance of fair and orderly markets
and market integrity. As mentioned
above, the proposed circular provides
that members are prohibited from
entering orders in a particular crowd
with floor brokers for their individual or
joint account whenever they are trading
in-person in that crowd; this applies
even though the orders are for an
account they are not then actively
trading. Additionally, the regulatory
circular states that ‘‘[i]t is a member’s
responsibility to ensure that they do not
trade in-person or enter orders with
floor brokers such that any of the
following results: (1) A trade occurs
between a joint account participant’s
individual account and the joint
account of which he or she is a
participant, (b) a trade occurs between
two joint accounts that have common
participants, or (c) a trade occurs in
which the buyer and seller are
representing the same joint account and
are on opposite sides of the
transaction.’’ 9 Finally, the Commission
notes that the CBOE has surveillance
procedures designed to detect and deter
abusive trading by joint account
participants.10

Accordingly, the Commission believes
that expanding the ability of joint
account participants to trade in equity
options classes in limited circumstances
will not threaten the integrity of CBOE’s
market.

The Commission finds food cause for
approving Amendment No. 1 to the
proposal prior to the thirtieth day after
the date of publication of the notice of
filing thereof in the Federal Register

Specifically, Amendment No. 1 merely
clarifies the regulatory circular to
highlight that members must ensure that
they do not trade in-person or enter
orders with floor brokers such that a
trade occurs in which the buyer and
seller are representing the same joint
account and are on opposite sides of the
transaction. The Commission believes
that emphasizing this requirement in
the regulatory circular clarifies the
responsibilities of joint account
participants trading in equity options
and strengthens the market integrity
aspects of the proposal.

Based on the above, the Commission
finds good cause for approving
Amendment No. 1 to the proposed rule
change on an accelerated basis and
believes that the proposal, as amended,
is consistent with Sections 6(b)(5) and
19(b)(2) of the Act.

III. Solicitation of Comments

Interested persons are invited to
submit written data, views, and
arguments concerning Amendment No.
1. Persons making written submissions
should file six copies thereof with the
Secretary, Securities and Exchange
Commission, 450 Fifth Street, N.W.,
Washington, D.C. 20549. Copies of the
submission, all subsequent
amendments, all written statements
with respect to the proposed rule
change that are filed with the
Commission, and all written
communications relating to the
proposed rule change between the
Commission and any person, other than
those that may be withheld from the
public in accordance with the
provisions of 5 U.S.C. 552, will be
available for inspection and copying in
the Commission’s Public Reference
Section, 450 Fifth Street, N.W.,
Washington, D.C. 20549. Copies of such
filing will also be available for
inspection and copying at the principal
office of the CBOE. All submissions
should refer to the File No. SR–CBOE–
95–65 and should be submitted by April
12, 1996.

It is therefore ordered, pursuant to
Section 19(b)(2) of the Act,11 that the
proposed rule change (SR–CBOE–95–
65), as amended, is approved.

For the Commission, by the Division of
Market Regulation, pursuant to delegated
authority.12

Margaret H. McFarland,
Deputy Secretary.
[FR Doc. 96–6899 Filed 3–21–96; 8:45 am]
BILLING CODE 8010–01–M
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1 15 U.S.C. § 78s(b)(1) (1988).
2 MCC originally filed the proposed rule change

under Section 19(b)(3)(A) of the Act. On March 7,
1996, MCC requested that the proposal be
considered filed under Section 19(b)(2) of the Act.
Telephone conversation between David T. Rusoff,
Foley and Lardner [counsel to MCC], and Jerry W.
Carpenter, Assistant Director, Peter R. Geraghty,
Senior Counsel, and Cheryl O. Tumlin, Attorney,
Division of Market Regulation, Commission (March
7, 1996).

3 For a detailed discussion of the clearing
arrangements for SPs and TSPs, refer to Securities
Exchange Act Release No. 36740 (January 19, 1996)
61 FR 2553 [File No. SR–MCC–95–05] (notice of
filing and order granting accelerated approval of a
proposed rule change relating to a contingency plan
for participants in connection with MCC’s decision
to withdraw from the securities clearing business).
Release No. 36740 (January 19, 1996) 61 FR 2553
[File No. SR–MCC–95–05] (notice of filing and
order granting accelerated approval of a proposed
rule change relating to a contingency plan for
participants in connection with MCC’s decision to
withdraw from the securities clearing business).

4 The Commission has modified the text of the
summaries prepared by MCC.

5 17 CFR 200.30–3(a)(12) (1995).
1 15 U.S.C. 78s(b)(1).

[Release No. 34–36982; File Nos. SR–MCC–
96–03]

Self-Regulatory Organizations;
Midwest Clearing Corporation; Notice
of Filing of a Proposed Rule Change
Relating to the Pass-Through of
Certain Fees and Charges and the
Elimination of All Other Charges

March 18, 1996.
Pursuant to Section 19(b)(1) of the

Securities Exchange Act of 1934
(‘‘Act’’),1 notice is hereby given that on
March 1, 1996, the Midwest Clearing
Corporation (‘‘MCC’’) filed with the
Securities and Exchange Commission
(‘‘Commission’’) the proposed rule
change (File No. SR–MCC–96–03) as
described in Items I, II, and III below,
which items have been prepared
primarily by MCC. MCC amended the
filing on March 7, 1996.2 The
Commission is publishing this notice to
solicit comments from interested
persons.

I. Self-Regulatory Organization’s
Statement of the Terms of Substance of
the Proposed Rule Change

MCC proposes to add a provision to
its Services and Schedule of Charges
that will permit MCC to pass-through at
cost to Sponsored Participants (‘‘SPs’’)
and Temporary Sponsored Participants
(‘‘TSPs’’) 3 fees and other charges
assessed MCC by the National Securities
Clearing Corporation (‘‘NSCC’’). MCC
also proposes to eliminate the
remainder of its existing fee schedule.

II. Self-Regulatory Organization’s
Statement of the Purpose of, and
Statutory Basis for, the Proposed Rule
Change

In its filing with the Commission,
MCC included statements concerning
the purpose of and basis for the

proposed rule change and discussed any
comments it received on the proposed
rule change. The text of these statements
may be examined at the places specified
in Item IV below. MCC has prepared
summaries, set forth in section (A), (B),
and (C) below, of the most significant
aspects of such statements.4

(A) Self-Regulatory Organization’s
Statement of the Purpose of, and
Statutory Basis for, the Proposed Rule
Change

The purpose of the proposed rule
change is to permit MCC to charge SPs
and TSPs at cost the fees and charges
assessed on MCC by NSCC in
connection with SPs’ and TSPs’ use of
NSCC’s services. The proposed rule
change also eliminates all other existing
MCC fees.

MCC proposes to eliminate its
existing fee schedule in its entirety and
replace it with the following schedule.

Sponsored Participants and Temporary
Sponsored Participants

Fees and charges assessed on MCC by
the National Securities Clearing
Corporation

Charge: Rebilled at Cost
MCC believes the proposed rule

change is consistent with Section 17A of
the Act and the rules and regulations
thereunder because it provides for the
equitable allocation of reasonable fees
and other charges among participants
using its facilities.

(B) Self-Regulatory Organization’s
Statement on Burden on Competition

MCC does not believe the proposed
rule change will impose a burden on
competition that is not necessary or
appropriate in furtherance of the
purposes of the Act.

(C) Self-Regulatory Organization’s
Statement on Comments on the
Purposed Rule Change Received From
Members, Participants or Others

Written comments on the proposals
have not been solicited or received.

III. Date of Effectiveness of the
Proposed Rule Change and Timing for
Commission Action

Within thirty-five days of the date of
publication of this notice in the Federal
Register or within such longer period (i)
as the Commission may designate up to
ninety days of such date if it finds such
longer period to be appropriate and
publishes its reasons for so finding or
(ii) as to which MCC consents, the
Commission will:

(A) By order approve such proposed
rule change or

(B) Institute proceedings to determine
whether the proposed rule change
should be disapproved.

IV. Solicitation of Comments

Interested persons are invited to
submit written data, views, and
arguments concerning the foregoing.
Persons making written submission
should file six copies thereof with the
Secretary, Securities and Exchange
Commission, 450 Fifth Street, N.W.,
Washington D.C. 20549. Copies of the
submissions, all subsequent
amendments, all written statements
with respect to the proposed rule
change that are filed with the
Commission, and all written
communication relating to the proposed
rule change between the Commission
and any person, other than those that
may be withheld from the public in
accordance with the provisions of 5
U.S.C. § 552 will be available for
inspection and copying in the
Commission’s Public Reference Room,
450 Fifth Street, N.W., Washington, D.C.
20549. Copies of such filing also will be
available for inspection and copying at
the principal office of MCC. All
submissions should refer to the file
number SR–MCC–96–03 and should be
submitted by April 12, 1996.

For the Commission by the Division of
Market Regulation, pursuant to delegated
authority.5

Margaret H. McFarland,
Deputy Secretary.
[FR Doc. 96–6968 Filed 3–21–96; 8:45 am]
BILLING CODE 8010–01–M

[Release No. 34–36980; File No. SR-NASD–
95–63]

Self-Regulatory Organizations; Notice
of Filing of Proposed Rule Change by
National Association of Securities
Dealers, Inc. Relating to Regulating the
Conduct of Broker/Dealers Operating
on the Premises of a Financial
Institution

March 15, 1996.
Pursuant to Section 19(b)(1) of the

Securities Exchange Act of 1934 (‘‘1934
Act’’),1 notice is hereby given that on
December 28, 1995, the National
Association of Securities Dealers, Inc.
(‘‘NASD’’ or ‘‘Association’’) filed with
the Securities and Exchange
Commission (‘‘SEC’’ or ‘‘Commission’’)
the proposed rule change as described
in Items I, II, and III below, which Items
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